page 3 - Cinematically

Go to content
sponsored by
IBC 2022 round-up                                                      page 3
από τον Πάνο Γκόλφη (panosgolfis@gmail.com)
Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022Calrec
H αγγλική εταιρεία Calrec είναι μια εταιρεία που αγαπούν ιδιαίτερα οι broadcasters σε όλο τον κόσμο και ειδικά οι αμερικανοί, οι κονσόλες της είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα τηλεοπτικά studios και τα OB vans & tracks. Στην Αμερική, τα προϊόντα της Calrec είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και έχουν πολλούς φίλους στα μεγάλα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ABC και το NBC.
Η επίσημη πρώτη παρουσίαση της νέας σειράς Argo που έγινε στο booth της Calrec στο Αμστερνταμ, στα πλαίσια της φετεινής IBC 2022.Στη φετεινή IBC η εταιρεία Calrec με έναν εντυπωσιακό τρόπο, στήνοντας ένα σκηνικό Gladiator και ανάμεσα σε πλήθος επισκεπτών, παρουσίασε δύο νέες κονσόλες με το όνομα Argo, το μοντέλο "Q" που είναι η ναυαρχίδα της νέας σειράς, και την μικρότερη "S", μια κονσόλα που έχει ολόιδια hardware και software με την μεγαλύτερη "Q" αλλά μικρότερο μέγεθος. Η μόνη διαφορά με την μεγάλη αδερφή της είναι ότι η compact, η "S", έχει μία μόνο σειρά με χειριστήρια (mid-level row of interchangeable panels) ενώ η μεγάλη, η "Q", έχει δύο control rows.
Οι νέες αυτές κονσόλες δεν έχουν υπολογιστή μέσα τους, βασίζονται αποκλειστικά στο WebUI και μπορούν να χρησιμοποιηθούν remotely, από μακριά. Επίσης, οι νέες αυτές κονσόλες χρησιμοποιούν νέα, βελτιωμένα ring lights γύρω από τα rotary controls (στρογγυλά χειριστήρια/ποτενσιόμετρα) έτσι ώστε να υπάρχει consistent light, ομοιόμορφος φωτισμός γύρω από το χειριστήριο, παρ'όλο που για τη δουλειά αυτή χρησιμοποιείται ένα μόνο led.

Οι δύο "μονομάχοι" του σόου τύπου Gladiator που διοργάνωσε η Calrec για να λανσάρει τη σειρά Argo, ήταν τελικά οι δύο σερβιτόροι της δεξίωσης που ακολούθησε. Οταν τελείωσε το σόου έβγαλαν τα ρούχα των μονομάχων, φόρεσαν τα ρούχα των σερβιτόρων και άρχισαν να σερβίρουν κρασιά και μπύρες στους καλεσμένους του πάρτυ/δεξίωσης της Calrec.Οι νέες αυτές κονσόλες δεν προορίζονται μόνο για την τηλεοπτική αγορά, δηλαδή τους παραδο-σιακούς, κλασικούς broadcasters, αλλά στοχεύουν -σε μεγάλο βαθμό- σε όλες τις νέες μορφές media και ειδικότερα τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα social media.
Επίσης, η νέα αυτή σειρά κονσολών με την ονομασία Argo, επιδιώκει την εξάπλωση της εται-ρείας στις ευρωπαϊκές αγορές.
Ενα σημαντικό στοιχείο από τα προηγούμενα προϊόντα της Calrec, ο τηλεχειρισμός, υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και στις νέες αυτές κονσόλες της εταιρείας γιατί η άνθρωποι της Calrec τα τελε-υταία χρόνια, και ειδικά στα χρόνια της πανδημίας, έχουν επενδύσει πολύ στο remote production και remote mixing.
Οι ολοκαίνουργιες αυτές κονσόλες θα είναι έτοιμες για παράδοση μέσα στον Δεκέμβριο σύμφωνα με τις προβλέψεις των ανθρώπων της Calrec.

Οι διάδρομοι στο μεγάλο χωλ Νο.7 γύρω από το booth της Calrec ήταν γεμάτοι από δημοσιογράφους απ'όλο τον κόσμο που κάλυψαν δημοσιογραφικά την -τύπου Gladiator- θεατράλε press conference της Calrec.
Kονσόλες φιλοσοφίας flexible control
Η νέα σειρά κονσολών Argo είναι flexible control φιλοσοφίας η οποία σπάει τα παλιά γεωγραφικά σύνορα μεταξύ ελέγχου και επεξεργασίας. Είναι πλήρως modular και με hardware πάνελς που μπορούν να αλλάξουν κάθε στιγμή. Είναι σχεδιασμένη και κτισμένη γύρω από την τεχνολογία της Calrec Assist UI. Αυτό σημαίνει ότι είτε βρίσκεσαι από πάνω της και την δουλεύεις παραδοσιακά, με φυσικό χειρισμό εκ του σύνεγγις, είτε βρίσκεσαι μακριά και την δουλεύεις remotely, το user interface είναι γνωστό, οικείο και εύκολο στη χρήση.

Powerful IP core
Οι νέες κονσόλες Argo είναι φτιαγμένες γύρω από την βελτιωμένη έκδοση του ImPulse IP core της Calrec, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι το τμήμα χειριστηρίων της κονσόλας δεν είναι πια αλληλοεξαρτώμενο από το τμήμα επεξεργασίας της κονσόλας. Αυτό δίνει μεγάλη ισχύ στην κονσόλα έτσι ώστε να μπορεί να χειριστεί τα μεγαλύτερα, δυσκολότερα και πιο απαιτητικά NGA mixing demands.

User Friendly
Οι επιφάνειες ελέγχου στις κονσόλες Argo είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν άμεση πληροφόρηση στον χρήστη και υψηλή ταχύτητα ρυθμίσεων και επεμβάσεων. Επίσης τα πάνελς των Argo μπορούν να αλλάξουν θέση κατά βούληση έτσι ώστε να βοηθήσουν τους χρήστες στις διαφορετικές ανάγκες τους.

Οι δύο μονομάχοι Gladiators στο δημοσιογραφικό σόου της Calrec δεν ήταν παρά οι δύο σερβιτόροι του event που σερβίρησαν αμέσως μετά τους καλεσμένους μπύρες και κρασιά.


περισσότερες πληροφορίες: Bon Studio


Cinematically, Palaiologou 17, Athens, Greece - All items on this website are Copyright 2020, all rights reserved. All trademarks are property of their respective owners. This website uses remarketing services to advertise on third party websites to previous visitors to our site. You can opt out at any time by changing cookie settings or sending e-mail at panosgolfis@gmail.com Website powered by Nihonjin Samurai
Back to content