page 2 - Cinematically

Go to content
sponsored by

IBC 2022 round-up                                                      page 2
από τον Πάνο Γκόλφη (panosgolfis@gmail.com)
Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022
Brainstorm
Στο μεγάλο χωλ 7 του RAI Amsterdam η καλή ισπανική εταιρεία Brainstorm παρουσίαζε κάθε 20 λεπτά το δικό της δεκάλεπτο σόου/demo στους επισκέπτες της IBC. Με το σόου/demo αυτό, το Live XR Theatre Presentation, το οποίο βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες μου αλλά και τα επίσημα βίντεο της εταιρείας, η Brainstorm προωθούσε την τεχνολογία XR και τις νέες βερσιόν των προϊόντων της InfinitySet, Aston και eStudio.
Οι άνθρωποι της εταιρείας Brainstorm έχουν μεγάλη, πολυετή εμπειρία στα 3D graphics και στα virtual studios. Στο Αμστερνταμ φέτος επικοινωνούσαν στο κοινό τις σουίτες 5.1 και 5.2, την αναβάθμιση δηλαδή της σουίτας 5 (που ντεμπουτάρισε την περασμένη άνοιξη στο Λας Βέγκας και στην NAB) των software της εταιρείας, InfinitySet, Aston και eStudio.
Επίσης, παρουσίασαν το Edison 5.1, τη νέα βερσιόν της εφαρμογής της Brainstorm η οποία προσφέρει στον χρήστη live τρισδιάστατες παρουσιάσεις και δημιουργία γρήγορων και εύκολων virtual studios. Οπως λένε χαρακτηριστικά και οι άνθρωποι της Brainstorm: "a simple-to-use virtual studio in a box".
Ενα γενικό πλάνο του περιπτέρου της Brainstorm σε ώρα διαλείμματος, ανάμεσα στα πολλά καθημερινά δεκάλεπτα σόου/demos με την ονομασία Live XR Theatre PresentationH νέα αυτή σουίτα 5.1 των λογισμικών της Brainstorm ενισχύει ακόμα περισσότερο την δημιουργία XR content αλλά και όλου του workflow, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν καλύτερο virtual content, είτε χρησιμοποιούν led videowalls για το background, ή ένα απλό chroma key. Με άλλα λόγια, όποια τεχνολογία και αν χρησιμοποιείς για να φτιάξεις τις "πλάτες" σου, την μοντέρνα και πολύ τρέντι τεχνολογία των μεγάλων led οθονών για background, ή την παλιομοδίτικη και παραδοσιακή λύση του "τρυπήματος" σε πράσινο, το εξειδικευμένο software της Brainstorm σου δίνει τα εργαλεία για να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα πολύ εντυπωσιακά virtual σκηνικά και στο τέλος να μην είναι το αποτέλεσμα αστείο, προχειρατζίδικο, κακοφτιαγμένο, κιτς και αμήχανο, σαν αυτά που βλέπεις πολλές φορές στην ελληνική τηλεόραση.

Στις φωτογραφίες μου αυτές του σόου/demo "Live XR Theatre Presentation" βλέπετε τα 3D γραφικά που προβάλονται πάνω στις led οθόνες της Alphalite. Τα 3D αυτά γραφικά επεξεργάζονται live, real-time, στις σουίτες της Brainstorm και γίνονται εκ νέου μέρος του συνολικού τελικού virtual content.  
Η σουίτα 5.2 είναι πλήρως συμβατή με το Unreal Engine 5, το καμάρι της Epic Games. Αξιοποιώντας όλες τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στο καινούργιο Unreal Engine, η Brainstorm έχει καταφέρει να ενσωματώνει μέσα στο UE περιβάλλον όλα τα αντικείμενα που δημιουργούνται στο InfinitySet ή στο Aston και τούμπαλιν, δηλαδή να ενσωματώνει όλα τα objects που ρεντάρουν στο UE μέσα στο περιβάλλον των InfinitySet και Aston. Ολο αυτό όπως καταλαβαίνετε προσφέρει στους χρήστες απίστευτη ευελιξία στην δημιουργία virtual περιεχομένου.Οι γρήγορες μεγάλες κάρτες γραφικών της NVidia όπως η A5000 και A6000 εκτοξεύουν τα live 3D virtual γραφικά σας και σας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε όλες τις τεχνολογίες της Brainstorm
Ολες αυτές οι -αδιανόητες πριν λίγα χρόνια- τεχνολογίες της Brainstorm αξιοποιούνται στο μέγιστο χάρις στις πανίσχυρες κάρτες γραφικών της NVidia όπως η RTX-A6000. Οι καινοτομίες αυτές στα real-time 3D graphics που προσφέρουν τα λογισμικά της Brainstorm δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τις A.I. τεχνολογίες που υπάρχουν στις μεγάλες κάρτες γραφικών της NVidia.
Η σουίτα 5 XR της Brainstorm όταν οδηγείται από τις GPU της NVidia μπορεί και προσφέρει στους broadcasters απαιτητικά και πολύπλοκα ray-traced γραφικά σε real-time χρόνους!
στη φωτογραφία αυτή βλέπετε τον παρουσιαστή του σόου/demo στο περίπτερο της Brainstorm να μιλάει στην κάμερα έχοντας πίσω του τις led οθόνες της Alphalite. Δεξιά, στην άκρη της φωτογραφίας, βλέπετε τον συνεργάτη του να στέκεται στον διάδρομο του χωλ. Στην επόμενη φωτογραφία θα τον δείτε να στέκεται πάνω στο green ύφασμα για να "τρυπηθεί" και να ενταχθεί μέσα στο virtual σκηνικό του παρουσιαστή του σόου/demo.
σ'αυτή τη φωτογραφία ο συνεργάτης της Brainstorm έχει σταθεί πάνω στο πράσινο ύφασμα του chroma key και το λογισμικό της εταιρείας τον "τρυπάει" και τον εντάσσει/ενσωματώνει μέσα στο 3D virtual γραφικό, μαζί με τα 3D γραφικά και τις κάρτες που προβάλονται πάνω στις οθόνες led του background. Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το άψογο αποτέλεσμα της ένθεσης του συνεργάτη μέσα στο virtual γραφικό.
Οπως βλέπετε στο μόνιτορ πάνω από την κάμερα το αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης του συνεργάτη μέσα στο virtual content είναι άψογο γεωμετρικά/προοπτικά, και επίσης βλέπετε ότι οι γεωμετρίες και οι προοπτικές του φόντου (πλακάκια κλπ) είναι άψογες, τέλειες, χωρίς αφύσικες παραμορφώσεις, αμηχανίες και αστοχίες σαν αυτές που βλέπετε στα γελοία virtual γραφικά που φτιάχνουν εδώ στην Ελλάδα σε άθλιες εκπομπές σαν του Ευαγγελάτου.   
Μόνο εδώ στο Cinematically θα τα βρείτε αυτά!
Επειδή εδώ στο Cinematically σεβόμαστε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε αλλά και τον χρόνο που αφιερώνετε για να ενημερωθείτε μέσα από το μεγάλο μας αφιέρωμα/round-up της IBC 2022, φροντίζουμε να σας προσφέρουμε τα καλύτερα, και τα βίντεο αυτά που σας προσφέρουμε εδώ δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού, σε κανένα άλλο ελληνικό ή ξένο κινηματογραφικό site/blog.
Σημείωση: προσέξτε πόσο τέλεια δένουν οι προοπτικές και οι γεωμετρίες στα φυσικά και τα virtual πλακάκια του δαπέδου! Επίσης προσέξτε όταν ο παρουσιαστής περνάει από το ένα σετ στο άλλο πόσο άψογα ταιριάζουν μεταξύ τους οι δύο εντελώς διαφορετικές τεχνολογίες, το παλιομοδίτικο "τρύπημα" του green screen με αυτό της υψηλής τεχνολογίας της πλατφόρμας XR και του Real Engine!  

Φτιάξτε καφέ και καθήστε να δείτε με την ησυχία σας τα δύο αυτά demos που βιντεοσκόπησε η Brainstorm τις δύο πρώτες μέρες της IBC 2022. Επιλέξτε την μέγιστη ποιότητα στην προβολή των βίντεο και δείτε πώς δημιουργούνται τα τέλεια virtual studios εύκολα και γρήγορα με τα λογισμικά της Brainstorm:
περισσότερες πληροφορίες: Bon Studio


Cinematically, Palaiologou 17, Athens, Greece - All items on this website are Copyright 2020, all rights reserved. All trademarks are property of their respective owners. This website uses remarketing services to advertise on third party websites to previous visitors to our site. You can opt out at any time by changing cookie settings or sending e-mail at panosgolfis@gmail.com Website powered by Nihonjin Samurai
Back to content