About Us - Cinematically

Go to content
Ποιοί είμαστε

Το Cinematically (προφέρεται σινεμάτικαλι και όχι σινεματίκαλι) είναι ένα διαδικτυακό -και σύντομα και print- trade κινηματογραφικό περιοδικό που παρουσιάζει όλα τα trade secrets της παγκόσμιας βιομηχανίας κινηματογράφου και τηλεόρασης. Είναι η συνέχεια του Camera Professional, του καλύ-τερου κινηματογραφικού trade περιοδικού που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα.
Απευθύνεται σε διευθυντές φωτογραφίας, οπερατέρ, σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηλεκτρολόγους, μακινίστες αλλά και σπουδαστές κινηματογράφου όλων των ειδικοτήτων.
Εδώ θα βρείτε τεχνικά κινηματογραφικά άρθρα, δοκιμές/reviews κινηματογραφικών εξοπλισμών και shootouts καμερών και φακών, από έμπειρους επαγγελματίες του κινηματογράφου και της TV.
Το Cinematically βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων συνεργατών του, πολύ έμπειρων επαγγελματιών του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της διαφήμισης.
Ο Πάνος Γκόλφης στον λόφο του Χόλιγουντ με την διάσημη επιγραφή, στα πλαίσια των DP σεμιναρίων της Fujifilm,
στα backlots των Paramount Studios.
Πάνος Γκόλφης
Ο δημιουργός του Cinematically, ο Πάνος Γκόλφης, είναι βραβευμένος σε διεθνή φεστιβάλ διευθυ-ντής φωτογραφίας με μεγάλη εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει το μάτι του πίσω από κινηματογραφικές και φωτογραφικές μηχανές από μικρό παιδί καθώς σε ηλικία 8 ετών τραβούσε τις δικές του ταινίες με την προσωπική του Super-8 κινηματογραφική μηχανή και εμφάνιζε/τύπωνε A/M φωτογραφίες στο αυτοσχέδιο darkroom/lab του πατέρα του στην τουαλέτα του σπιτιού τους.

Σπούδασε κινηματογράφο το 1992 στη Νέα Υόρκη, στη σχολή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στην NYFA (New York Film Academy) την πρώτη χρονιά λειτουργίας της σχολής πριν αλλάξει διεύθυνση, loca-tion και ιδιοκτησία.

Εχει έδρα του την Αθήνα και εργάζεται σε όλο τον κόσμο. Μιλάει αγγλικά και ιαπωνικά.

Φωτίζει θεατρικές, μουσικές παραστάσεις, όπερες και shows, και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, music-videos, εταιρικά βίντεο, διαφημιστικά TVCs, σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Έκανε τη μαθητεία του (cinematography internship) το 2001-2002, στην Αριζόνα, το Τέξας, τη Νεβά-δα και την Καλιφόρνια της Αμερικής, στο πλάϊ του Γουίλιαμ Φρέικερ στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας Waking Up In Reno, και έκτοτε παρακολούθησε πολλά cinematography seminars, work-shops και masterclasses μεγάλων διευθυντών φωτογραφίας του Χόλιγουντ όπως οι Βίλμος Ζίγκμοντ, Γιάνους Καμίνσκι, Κρις Ντόιλ, Φαίδων Παπαμιχαήλ, Εντ Λάκμαν, Σλάβομιρ Ίντζιακ, Ντάντε Σπινότι, Λάζλο Κόβακς, Ντενί Λενουάρ, Σεζάρ Σαρλόουν, Ρεμί Αντεφαραζίν, Μπάρι Ακρόιντ, Άλεν Ντάβιο, Ρομπ ΜακΛάχλαν, Μπίλι Γουίλιαμς, Φρέντι Φράνσις, Μπιλ Χολσεβνίκοβ, Τζον Μάθισον, Ντέκλαν Κουίν, Μάικ Φίγκις, αλλά και το 3D σεμινάριο του σκηνοθέτη/παραγωγού Τζέιμς Κάμερον.

Έχει τιμηθεί με διεθνή cinematography βραβεία στο Λονδίνο (London Film Festival) τον Καναδά (Canada International Film Festival), την Ισπανία (Spain International Film Festival) και την Ελλάδα (βραβείο Ουνέσκο για την ανάδειξη και καταγραφή του ελληνικού φωτός).

Δουλεύοντας ως οπερατέρ με τον μεγαλύτερο φακό zoom του κόσμου, για τον άγγλο θρύλο Jon Richards, σκηνο-θλετη του Top Gear TV series, στην Αθήνα, 2016.
Ξεκίνησε να εργάζεται το 1994 σε αμερικάνικα και ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα (NBC, ABC7, NY1, Mega, Star, Skai, Alter, Alpha, ΕΡΤ) ως ENG/EFP οπερατέρ.  

Στους Ολυμπιακούς/Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004 εργάστηκε ως αποκλειστικός -των αγωνισμάτων κολύμβησης- handheld οπερατέρ ενσύρματης κάμερας για την ΕΡΤ και το NBC.

Εχει εργαστεί ως οπερατέρ (handheld αλλά και EFP & studio) σε shows, αμερικάνικες και ελληνικές τηλεοπτικές σειρές (“The Sopranos”, “Live with Regis and Kelly", “Prime Time”,“7 Θανάσιμες Πεθε-ρές” κ.α.)

Εχει φωτίσει τηλεοπτικά talk shows στο νεοϋορκέζικο MNN (Manhattan Neighborhood Network) αλ-λά και την τελευταία σεζόν του ελληνικού late night show “ΑΡΓΑ” του Νίκου Μαστοράκη.

Επίσης έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως SNG οπερατέρ των ανταποκριτών πολλών ξένων τηλεοπτι-κών δικτύων (Deutsche Welle, CNN, NBC).
Το 2014 κάλυψε τον πόλεμο στο Ιράκ (Μοσούλη) για τον ελβετικό οργανισμό Eurovision. Για 25 μέ-ρες, αρχές με τέλη Αυγούστου 2014, παρείχε τις ENG/SNG υπηρεσίες του στα δίκτυα CNN, NBC, ABC, ITN, για λογαριασμό της Eurovision, με βάση του την Ερμπίλ του κουρδικού Ιράκ.

Tα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται κυρίως σε κινηματογράφο, TV series, διαφήμιση, music videos, σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, ως cinematographer ή/και ως οπερατέρ. Εχει ένα από τα καλύτερα handhelds του κόσμου!

Παράλληλα εκδίδει από το 2002 trade κινηματογραφικά περιοδικά, κάνει reviews σε κάμερες, φώτα κλπ για ελληνικά και ξένα έντυπα, και παραδίδει σεμινάρια cinematography σε όλη την Ελλάδα.
Φωτομέτρηση σποτ για τους φωτισμούς της αμερικάνικης feature ταινίας The First Line, Νέα Υόρκη 2013.Μόρφωση

  • Τρίμηνο internship στο "Waking Up In Reno", την τελευταία ταινία του διευθυντή φωτογραφίας Γουίλιαμ Φρέικερ, σε Αριζόνα, Τέξας, Νεβάδα, Καλιφόρνια, 2001-2002.
  • Δεκάδες cinematography σεμινάρια σε Αμερική και Ευρώπη από τους Βίλμος Ζίγκμοντ, Γουί-λιαμ Φρέικερ, Γιάνους Καμίνσκι, Κρις Ντόιλ κ.α.
  • Παραγωγή & Σκηνοθεσία Κινηματογράφου NYFA (New York Film Academy), Νέα Υόρκη 1992-1993.
  • Ηλεκτρονικά, σχολές "Δέλτα", Αθήνα 1982-1985.


________________________________________________________________________________________________________________________________________

      
Panos Golfis film resume
_________________________________________________________________________________________________________________________________________Εργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας και οπερατέρ στο διεθνές doc M.Y.S.T. το 2017.

Ενα μικρό μέρος από το φωτογραφικό αρχείο του Πάνου Γκόλφη μαζί με συνεργάτες του από γυρίσματα των τελευταίων 20+ ετών.Πάνος Γκόλφης
διευθυντής φωτογραφίας & οπερατέρ
Cell: (+30)694-144-7888
E-mail: panosgolfis@gmail.com
Facebook: https://web.facebook.com/pgolfis
Instagram: https://www.instagram.com/panosgolfis

Cinematically, Palaiologou 17, Athens, Greece - All items on this website are Copyright 2020, all rights reserved. All trademarks are property of their respective owners. This website uses remarketing services to advertise on third party websites to previous visitors to our site. You can opt out at any time by changing cookie settings or sending e-mail at panosgolfis@gmail.com Website powered by Nihonjin Samurai
Back to content