page 7 - Cinematically

Go to content
sponsored by

IBC 2022 round-up                                                      page 7
από τον Πάνο Γκόλφη (panosgolfis@gmail.com)
Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022
Focusrite Pro
Η γνωστή αγγλική εταιρεία που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια στον καλό ήχο έφερε στο Αμστερνταμ κάποια από τα παλιά, κλασσικά, καθιερωμένα προϊόντα της όπως το Isa One αλλά και αρκετά καινούργια τα οποία θα δούμε σ'αυτό το άρθρο.


RedNet X2P
πρόκειται για ένα νέο compact, φορητό, 2x2 Dante audio interface στο οποίο περιλαμβάνονται δύο προενισχυτές μικροφώνων Red Evolution, στερεοφωνική έξοδο line και στερεοφωνική έξοδο ακουστικών. Αυτό το ποιοτικό Dante audio interface σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ταυτόχρονα τροφοδοσία, ήχο, συγχρονισμό και τηλεχειρισμό μέσα από ένα μόνο καλώδιο Ethernet.
RedNet AM2
Αλλο ένα προϊόν που προωθούσαν οι υπεύθυνοι της Focusrite Pro ήταν το Rednet AM2, μία συσκευή monitoring υψηλής ποιότητας που δίνει υψηλή λειτουργικότητα στα ηχητικά σας δίκτυα.
Είναι κι'αυτό PoE (Power over Ethernet) και περιλαμβάνει έναν πανίσχυρο ενισχυτή ακουστικών ικανό να οδηγήσει ακουστικά χαμηλής αλλά και υψηλής αντίστασης. Η ποιότητα κατασκευής του όπως και στο RedNet X2P είναι κορυφαία και είναι κι'αυτό κατασκευασμένο από ατσάλι και αλου-μίνιο, βαμμένο με ένα υπέροχο έντονο κόκκινο χρώμα.

Vocaster Two
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Callum Denton, μας έδειξε με μεγάλη υπερηφάνεια το νέο του καμάρι, το Vocaster Two, το υπέροχο αυτό μικρό εργαλείο αναβάθμισης του ήχου των podcast.
Το μικρό αυτό προσιτό, πανέμορφο γκατζετάκι ήχου, το οποίο το ερωτεύεσαι σε χρόνο dt μόλις το αγγίξεις, έρχεται να συνεχίσει τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου Vocaster.
Παρ'όλο που είναι πλαστικό η ποιότητα που αποπνέει είναι πολύ υψηλή και το φινίρισμά του είναι καταπληκτικό μ'αυτή την υπέροχη βελούδινη ματ επιφάνειά του που μοιάζει με λάστιχο. Πραγμα-τικά αν βάλεις τα χέρια σου πάνω του το ερωτεύεσαι αμέσως! Τα χειριστήριά του και τα βύσματα εισόδου και εξόδου είναι καλής ποιότητας χωρίς όμως να είναι κορυφαία.

Το Vocaster Two συνδέεται με τον υπολογιστή σου μέσω καλωδίου USB-C. Μπροστά θα βρείς δύο εξόδους ενός τετάρτου της ίντσας για ακουστικά, ένα για τον παραγωγό του podcast και ένα για τον καλεσμένο του. Στο πίσω μέρος του interface, πέρα από τα κλασικά δύο μεγάλα καρφιά εξόδου balanced ήχου για σύνδεση στα ηχεία του στούντιο, θα βρεις ένα μικρό καρφί (3.5mm) εξόδου του ήχου για να πατσάρεις τον showmix ήχο στην κάμερά σου, ένα μπουτόν ενεργοποί-ησης του bluetooth για να συνδέσεις το Vocaster Two με το τηλέφωνό σου και να παίζεις μουσική απ'αυτό, ένα μικρό καρφί 3.5mm για είσοδο ήχου από την έξοδο ακουστικών του κινητού σου, ένα μπουτονάκι που ενεργοποιεί την τάση phantom 48V για τα μικρόφωνά σου, και τα δύο XLR εισόδου για τα δύο μικρόφωνά σου, το δικό σου και του καλεσμένου σου.
Το Vocaster Two στο περίπτερο 8.C70, το booth της Focusrite Pro στην IBC 2022.
Iδανικό για podcasting και μικρά οικιακά web radio shows
Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό το interface σίγουρα δεν είναι για μουσικούς, προορίζεται μό-νο για podcasters και ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια μικρή web ραδιοφωνική εκπομπή από το σπίτι τους ή το γραφείο τους.  

Κάτι που προσωπικά μου άρεσε πολύ στο Vocaster Two ήταν ο ενισχυτής των ακουστικών του
ο οποίος μπορούσε να οδηγήσει άνετα και τα δικά μου ακουστικά τα οποία δεν είναι από τα πιο εύκολα ακουστικά που κυκλοφορούν εκεί έξω. Επίσης μου άρεσε που είχε διακόπτες mute για τα μικρόφωνα, κάτι που δεν βρίσκουμε συχνά σε ανάλογα εργαλεία για podcasters.

Αλλο ένα στοιχείο που μου άρεσε πολύ ήταν το γεγονός ότι το Vocaster Two σου δίνει showmix έξοδο για να συνδέσεις τον μιξαρισμένο/τελικό ήχο σου στην κάμερα ή στον εγγραφέα ήχου, ή στο streamer, κάνοντας έτσι τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη όταν γράφεις σε βίντεο τα podcasts/παρουσιάσεις που κάνεις.To Vocaster Two είναι ιδανικό για μικρά podcast/ραδιοφωνικά set-ups στο σπίτι ή στο γραφείο.


Adam Audio AV7
Πριν από λίγα χρόνια, η Adam Audio ήρθε στην Focusrite και ο Callum Denton, ο εκπρόσωπος της Focusrite Pro με μεγάλη χαρά και καμάρι μας παρουσίασε το νέο διαμάντι της Adam Audio, το ηχείο AV7. Πρόκειται για τη συνέχεια του αγαπημένου σε όλο τον κόσμο AX7, του καλύτερου nearfield ενεργού μόνιτορ στον κόσμο, του μόνιτορ που έχει μαζέψει τα περισσότερα βραβεία παγκοσμίως.
Το νέο AV7 χρησιμοποιεί και πάει παρακάτω την ίδια τεχνολογία του προκατόχου του. Είναι ένα ενεργό nearfield μόνιτορ δύο δρόμων, με ένα 7ιντσο γούφερ Multi Layer Mineral και ένα χειρο-ποίητο τουίτερ τεχνολογίας X-Art. Μάλιστα το σπουδαίο αυτό τουίτερ είναι rotatable, δηλαδή αλ-λάζει θέση σε 90 ή 180 μοίρες, ανάλογα την τοποθέτηση του ηχείου, αν δηλαδή το τοποθετήσετε το ηχείο κάθετα (όρθιο) ή οριζόντια. Η καμπίνα του AV7 είναι ιδιαίτερα στιβαρής κατασκευής για την αποφυγή κραδασμών. Οι ενισχυτές που υπάρχουν μέσα στο AV7 είναι υψηλής ποιότητος και πολύ χαμηλής παραμόρφωσης.

Μιλάμε για ένα καταπληκτικό, 100% επαγγελματικό ενεργό μόνιτορ, το οποίο έχει 105dB μέγιστο SPL στο ένα μέτρο και απόκριση συχνότητας 40Hz - 45kHz!!!
Το νέο AV7 Adam Audio είναι κορυφαίο σε ρυθμίσεις ισοστάθμισης και διόρθωσης/προσαρμογής στον χώρο του. H βασιζόμενη σε DSP ισοστάθμιση και διόρθωση ανάλογα τον χώρο, γίνεται μέ-σω των φυσικών χειριστηρίων και ρυθμιστικών που υπάρχουν στο πίσω μέρος του ηχείου αλλά και μέσω του A-Control λογισμικού. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλα αυτά μπορούν να αναβαθμιστούν μέσα στα χρόνια, κατεβάζοντας τα ανάλογα φέρμγουερς (και όχι "φίρμγουερς" που τα λέτε πολλοί) από την Adam Audio. Μ'αυτό τον τρόπο τα ενεργά σας αυτά μόνιτορ θα είναι πάντα "on the edge", πάντα ενημερωμένα με τα καινούργια φίλτρα και ρυθμίσεις που θα βγαί-νουν τακτικά μέσα στην πάροδο του χρόνου.

Τέλος, να σας πω ότι το καταπληκτικό αυτό ηχείο σας προσφέρει περισσότερες από 100 (!!!) διαφορετικές ρυθμίσεις room adaptation.

Το νέο μοντέλο της εταιρείας Adam Audio, το καταπληκτικό AV7.

Στο πίσω μέρος του AV7 θα βρείτε όλα τα απαραίτητα ρυθμιστικά για τους ενισχυτές, την ισοστάθμιση και την διόρθωση/προσαρμογή του χώρου, καθώς και όλα τα βύσματα εισόδου αλλά και του Ethernet.

Ο Callum Denton, εκπρόσωπος της Focusrite Pro, ποζάρει υπερήφανος για το Cinematically δίπλα στο αγαπη-μένο του ηχείο AV7 της Adam Audio.

Το νέο AV7 της Adam Audio εξελίσει ακόμα περισσότερο την υψηλή τεχνολογία του τουίτερ X-Art.
περισσότερες πληροφορίες: Bon Studio


Cinematically, Palaiologou 17, Athens, Greece - All items on this website are Copyright 2020, all rights reserved. All trademarks are property of their respective owners. This website uses remarketing services to advertise on third party websites to previous visitors to our site. You can opt out at any time by changing cookie settings or sending e-mail at panosgolfis@gmail.com Website powered by Nihonjin Samurai
Back to content