Michael Cioni - Cinematically

Go to content

To φαινόμενο Τσιόνι
Τί είναι όμως ο Μάικλ Τσιόνι; Είναι ένας αντρεπρενέρ, ένας futurist/οραματιστής, ένας παραγω-γός, ένας μοντέρ και post production guy, ένας κινηματογραφικός δημιουργός, ή είναι ένας άνθρωπος των PR και marketing; Είναι όλα αυτά μαζί ο Michael Cioni! Είναι ένας ταλαντούχος οραματιστής της δουλειάς μας ο οποίος γνωρίζει καλά έως άριστα πολλά πόστα της δουλειάς μας, ό,τι δηλαδή δεν βλέπεις στην Ελλάδα σε πολλούς σκηνοθέτες της ελληνικής τηλεοπτικής prime time και κινηματογράφου!
Ο Μάικλ Τσιόνι γνωρίζει καλά τον κινηματογράφο και τα media γενικότερα γιατί μεγάλωσε από μικρός μέσα σ'αυτά και τα σπούδασε στα καλύτερα αμερικάνικα πανεπιστήμια. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν 20 χρόνια που τον γνώρισα εγώ τον Μάικλ, όταν δηλαδή ήταν 23 ετών ο Μάικλ, τον αποκαλούσαν "παιδί θαύμα" πολλοί αμερικανοί δημοσιογράφοι!
Ο Μάικλ είχε πάντα το ταλέντο να βλέπει μακριά, να βλέπει πολλά χρόνια μπροστά και να προ-βλέπει τις τεχνολογικές τάσεις στην δουλειά μας και αυτό το ταλέντο του είναι που τον έκανε να πρωταγωνιστεί σε όλες τις καινοτομίες στη δουλειά μας. Είναι παγκοσμίως διάσημος και ανα-γνωρισμένος ως ιδρυτής/δημιουργός πολλών επιτυχημένων start-ups στον κινηματογραφικό χώρο.Ο άνθρωπος πίσω από την Millenium DXL της Panavision
Πολλοί τον έμαθαν τα τελευταία χρόνια τον Μάικλ, πριν 6-7 χρόνια, όταν έβαλε την τεχνογνωσία του και το χεράκι του στην δημιουργία της Panavision Millenium DXL, δηλαδή της βελτιωμένης, της "panavised" RED κάμερας.Ο Μάικλ Τσιόνι είναι αυτός που κρύβεται πίσω από το απίθανο color science της κάμερας Panavision Millenium DXL. Εδώ, στη φωτογραφία του φίλου μου του Τζον Φάουερ προωθεί την τελευταία Millenium, την DXL2, στο trade show BSC Expo στο Λονδίνο το 2018."The most underrated futurist in the entertainment industry"Ο Μάικλ Τσιόνι σε frame grab από το βίντεο που προωθεί/ανακοινώνει την νέα επαναστατική τεχνολογία κατά-ργησης των σκληρών δίσκων.
Ο φίλος μου ο Μάικλ Τσιόνι δεν είναι μία τυχαία περίπτωση σαν αυτές που βλέπουμε καθημε-ρινά 24/7 στην Ελλάδα της δικτακτορίας των μετρίων όπου κυριαρχούν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση οι διαπλεκόμενοι μέτριοι και τα φιλαράκια τους! Ο Μάικλ Τσιόνι είναι μια τυπική περίπτωση american dream επιχειρηματία όπου με πολύ υπομονή, επιμονή, και σκληρή εργα-σία, χωρίς διαπλοκές και άλλες ανοησίες της Κολομβίας των Βαλκανίων, έφτασε να είναι τώρα πια ένας από τους -μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού- πιο καινοτόμους, πρωτοπόρους κινηματογραφικούς παραγωγούς του κόσμου! Ενας filmmaker (όπως του αρέσει να τον λες) διά-σημος σε όλο τον πλανήτη για τις επαναστατικές ιδέες του σε θέματα της δουλειάς μας και ειδικά σε τεχνικά θέματα. Βέβαια για να είμαι απόλυτα ακριβής, ο Μάικλ θέλει να τον λένε "Technative" επειδή πάντα υποστήριζε και πίστευε ότι ο ίδιος είναι και τεχνοκράτης "κουμπάκιας" tech-guy αλλά και καλλιτέχνης δημιουργός! Και βέβαια επειδή πάντα πίστευε -και προσωπικά συμφωνώ απολύτως μαζί του- ότι δεν χρειάζεται να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους του κινηματογράφου σ'αυτούς που εργάζονται στον τεχνικό τομέα και σε εκείνους του καλλιτεχνικού τομέα! Μπορεί κάποιος να είναι και τα δύο, να συνδιάζει και τα δύο, κάτι που προσπαθεί να κάνει και ο γράφων 30 χρόνια τώρα!


Ο Μάικλ Τσιόνι
Το "παιδί θαύμα" όπως αποκαλούσαν αμερικανοί δημοσιογράφοι τον Μάικλ Τσιόνι, έκανε πριν πολλά χρόνια τη δική του επανάσταση στο Χόλιγουντ και ειδικά στο post-production και το μο-ντάζ/επεξεργασία των μεγάλων ταινιών του Χόλιγουντ! BTW οι μεγάλες ταινίες του Χόλιγουντ λέγονται "major studios films". Και οι μικρότερες, οι ανεξάρτητες ταινίες λέγονται "indies" από το indiependent/ανεξάρτητος. Επίσης οι μεγάλες σε διάρκεια ταινίες παγκοσμίως λέγονται features (προφέρονται φίτσερς) και οι μικρές shorts. Τα γράφω όλα αυτά επειδή σας αρέσει η γνώση και επειδή έχω βαρεθεί να ακούω ανυπόστατες ανοησίες στην Ελλάδα και χαριτωμένες και γραφικές αυθαιρεσίες τύπου "Μίνι Ούρσα" και "Λατς"!


Μόνο όποιος έχει παρακολουθήσει κάποια από τα πολλά και καταπληκτικά, eye-openers σεμι-νάρια του Μάικλ σε όλο τον κόσμο μπορεί να καταλάβει την πραγματική αξία του Μάικλ Τσιόνι!
Ο γράφων έχει τη χαρά να παρακολουθεί τον Μάικλ πολλά χρόνια τώρα, στο Αμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας, και να έχει την χαρά, την τιμή και το προνόμιο να είναι φίλος του!

"The most effective Marketing and PR spokesperson in the cinema technology field"
"The Steve Jobs of digital cinema technology presentations"

Cinematically, Palaiologou 17, Athens, Greece - All items on this website are Copyright 2020, all rights reserved. All trademarks are property of their respective owners. This website uses remarketing services to advertise on third party websites to previous visitors to our site. You can opt out at any time by changing cookie settings or sending e-mail at panosgolfis@gmail.com Website powered by Nihonjin Samurai
Back to content